Ingredient blat:
- 300g dovleac plăcintar
- 200g mere
- 200g făină spelta
- 150g fulgi de ovăz
- 100g zahăr de cocos/ îndulcitor după gust
- 40g nuci pecan
- 4 ou
- merișoare uscate
- praf de copt
- scorțișoară, nucșoară,cuișoare
Ingredient cremă:
- 50g unt nesărat
- 60g cremă de brânză (Philadelphia)
- îndulcitor după gust/ orice unt de nuci
Mod de preparare:
Prăjum puțin nucile pecan, până devin crocante și le punem deoparte. Punem mărul și dovleacul tăiat (2-3cm) într-un blnder puternic și le mărunțim. Adăugăm făina spelt. fulgile de ovăz, zahărul de cocos/ îndulcitorul, ou, praful de copt, merișoare, condimentele și le mixăm din nou. Punem aluatul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 50-55 de minute.
Pentru sos, punem eritritul(îndulcitorul) într-un mixer și îl facem pudră, adăugăm untul topit, brânza cremoasă și îl mixăm. Putem adăuga și unt de nuci, sau în loc de eritrit îndulcitor lichid.
Când prăjitura sa răcit, turnăm peste ea toppingul și punem nucile pecan peste el.
![](https://edyspeedfitness.ro/wp-content/uploads/2024/10/WhatsApp-Image-2024-10-27-at-21.56.50_1597db31-1-987x1024.jpg)