Copilul tău se va bucura cu siguranță de aceste batoane de ovăz ușor dulci umplute cu afine suculente.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 1 linguriță scorțisoară măcinată (opțional)
- o banană coaptă, piure
- 1 ou mediu
- 90 g afine congelate
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de tort (18 cm).
Puneți ovăzul, scorșisoara (dacă se folosește), banana și oul într-un blender și o mixați. Adăugați afinele și amestecați cu o spatulă. Transferați amestecul în tava pregătită, suprafața netedă și apăsați ușor cu dosul unei linguri.
Coaceți 10-12 minute (180°C) până când devin ușor aurii și se întăresc. Se lasă la racit înainte de a tăia. Păstrați într-un recipient ermetic la frigider până la 2 zile.