Iată o gustare caldă care se prepară rapid și este foarte gustoasă: omletă în lipie, coaptă la cuptor. Practic este o idee simplă de mic dejun cu mule variații.
Ingediente:

- 4 ou
- 200ml smântână de gătit vegetal sau ricotta light (250g)
- legume (ardei, ciuperci, sparanghel, dovleac, broccoli…)
- ceapă verde/ praz
- șuncă
- o lipie integrală
- spanac
- mozarella ras
- sare și piper
Mod de preparare:
Punem o lipie într-o tavă. Batem 4 ou cu ricotta/ smântână de gătit sare și piper. Deschidem frigiderul și vedem ce legume avem acasă. Legumele sau carnea o preparăm, la aburi sau tras puțin la tigaie și ulterior adăugăm peste amestecul de ou cu ricotta. Punem în amestec praz/ ceapă verde, turnăm peste lipie și punem peste el mozarella rasă, și o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade, până se topește mozarella. (20min)
Puteți avea mii și mii variații, Încearcă mai multe combinații, vezi care îți place mai mult.
Vă recomand 1/4 porție lângă o salată verde.