You are currently viewing Ce? Când? și Cât?

Ce? Când? și Cât?

Este foarte important să încercăm să avem un echilibru în viață, din toate punctele de vedere! Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm! Cu alte cuvinte putem mânca aproape orice doar să stim: Ce? Când? și Cât?

  • Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă trebuie să fie cât palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez,… Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Dacă e vorba de slăbit eliminați carbohidratele de la masa de seară, mâncați doar proteine (carne, pește, ouă, brânză) și multe legume.
  • Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile, freshurile, smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat.
  • Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei.
  • Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin.
  • Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei.
  • Fructe să consumați maxim până la 12-2, maxim 4 la o degustare, că și ele conțin fructoză, zahăr natural dar tot zahăr este.
  • Cantitatea la o masă 2 pumnuleți, c-am atâta vă este stomacul.
  • Dupâ ce vă treziți primul lucru să beți apă! Iar în timpul zilei pe fiecare 10kg/0,33l apă. Încercați să nu consumați apă cu 20-30 minute înainte și după mese.
  • Evitați prăjirea în ulei, rântașul, paneurile!
  • Avem grijă să nu ciugulim, să avem între mese minim 3 ore pauză.