You are currently viewing Chifle din linte roșie

Chifle din linte roșie

Aceste chifle sunt fară gluten, fară ouă, fară lactate. Sunt moi, pufoase și foarte gustoase. Nu sunt dense și lipicioase înăuntru, iar coaja este subțire și moale. Sunt foarte ușor de făcut și au o culoare roșiatică. Este cea mai bună rețetă de chifle făra gluten pe care am făcut-o până acum și puteți să o încercați cu cea mai mare încredere.

Ingrediente:

  • 200 g linte roșie
  • 40-50 g tărâțe de psyllium
  • 200 ml apă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă se lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Am pus lintea roșie la hidratat cel puțin două ore, și am pus la hidratat separat și tărâțele de psyllium în 200ml de apă. Am adăugat lintea străcurată, tărâțele de psyllium, uleiul de măsline și sarea în blender. Am mixat foarte bine până s-au transformat într-un aluat modelabil. Separat, intr-o cană, am pus praful de copt și zeama de lămâie și le-am amestecat. Am turnat amestecul peste aluat si am frământat bine într-un vas. Am format chiflele și le-am asezat în tava tapetată cu hârtie de copt.

Ca să nu se lipească aluatul când formați chiflele, puteți să vă udați mâinile cu puțină apă. Punem în cuptorul preîncălzit la copt timp de 30 de minute la 180 grade C.

Eu am folosit linte roșie de la DM