Când spunem “chips” ne gândim automat la un produs prăjit și crocant, adică ceva de ronțăit cu multe calorii. La prima vedere am putea crede că chips-urile din rădăcinoase ar fi o variantă mai bună decât chips-urile din cartofi, dar nu-i așa
Un cartof crud are 77cal/100g. Tăiat în felii subțiri și prăjit în ulei se transformă în chips cu 536cal/100g “De vină” sunt grăsimiile vegetale. Iar chipsurile de legume tot se prăjesc în ulei.
În concluzie puteți face un fel de „chipsuri” de casă (tăiați foarte subțire legumele-morcovi, pastarnac, cartofi, cartofi dulci dar si din sfecla puneți, puneti peste ei puțină ulei, condimente și puneți în cuptor la 180C).Foarte important este să așezați feliile într-un singur strat și să pregătiți tăvi separate pentru fiecare legumă în parte, timpul de coacere fiind diferit și deci, e important să le puteți verifica și scoate pe rând, pe măsură ce sunt gata.
Iar dacă vi se face poftă să respectați porția corectă: max 30 g, nu toată punga!
