Ingrediente:
- 300gr hrișcă crudă (verde) nehidratată – 500g hidratată
- 500ml apă plată
Mod de preparare:
1. Hidratăm hrișca pentru minim 8 ore
2. Scurgem apa în care a stat și o clătim bine în apa rece.
3. Adăugăm hrișca în blender împreună cu puțină sare și apă și o mixăm bine. Compoziția va fi mai subțire decât cea de clătită tradițională dar nu vă panicați – totul este în regulă.
4. Este important să folosim o tigaie care nu lipește – Începem și formăm clătitele cu ajutorul unui polonic sau lingură
Coacem câte 1 minut pe fiecare parte și gata!


Puteți savura lipiile de hrişcă într-un mod foarte variabilă cat mai delicios! Dacă doriți să devină şi mai crocanți, puteți învârti de mai multe ori în tigaie, sau o puneți în sandwich cald maker!
Hrișca contine zero gluten, așa că, dacă sunteți sensibili la gluten, vă recomand să încercați aceste lipii din hrișcă! Hrişca conține toți aminoacizii esențiali organismului.