You are currently viewing Lipie de hrișcă- 2 ingrediente

Lipie de hrișcă- 2 ingrediente

Ingrediente:

  • 300gr hrișcă crudă (verde) nehidratată – 500g hidratată
  • 500ml apă plată

Mod de preparare:

1. Hidratăm hrișca pentru minim 8 ore

2. Scurgem apa în care a stat și o clătim bine în apa rece.

3. Adăugăm hrișca în blender împreună cu puțină sare și apă și o mixăm bine. Compoziția va fi mai subțire decât cea de clătită tradițională dar nu vă panicați – totul este în regulă.

4. Este important să folosim o tigaie care nu lipește – Începem și formăm clătitele cu ajutorul unui polonic sau lingură

Coacem câte 1 minut pe fiecare parte și gata!

Puteți savura lipiile de hrişcă într-un mod foarte variabilă cat mai delicios! Dacă doriți să devină şi mai crocanți, puteți învârti de mai multe ori în tigaie, sau o puneți în sandwich cald maker!

Hrișca contine zero gluten, așa că, dacă sunteți sensibili la gluten, vă recomand să încercați aceste lipii din hrișcă! Hrişca conține toți aminoacizii esențiali organismului.