Ingrediente:
- 4 ouă
- 40 g xylitol dupa gust
- 40 g făină spelta fină
- 10 g cacao pudră
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură de apă călduță
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g brânză dulce moale degresată
- 20 g nucă de cocos rasă
- 60 g xylitol dupa gust
- Ingrediente pentru decor:
- 50g ciocolată neagră
- 2 lingurițe ulei de cocos
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim aluatul. Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adăugăm un praf de sare în albușuri și le batem până devin spumă. Punem 40 g de xylitol în gălbenușuri, adăugăm o lingură de apă călduță și amestecăm până obținem o spumă cremoasă. Apoi adăugăm făina cernută, cacao și praf de copt și amestecăm cu o spatulă. La final, adăugăm cu atenție albușurile bătute spumă. Când aluatul este gata, îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi băgăm tava cu aluat în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coacem timp de 10–15 minute.
După coacere, scoatem cu grijă aluatul, îndepărtăm hârtia de copt și îl așezăm pe un prosop curat și umed cât încă este fierbinte. Rulăm aluatul și îl lăsăm să se răcească.
Între timp, preparăm crema pentru a umple rulada. Amestecăm într-un bol brânza dulce, 60 g xylitol și nuca de cocos rasă.
Imediat ce aluatul se răcește, desfaceți-l, întindeți crema și rulați-l iar strâns pentru a forma rulada.
Luați un bol în care puneți ciocolata și uleiul de cocos. Topiți-le în baie de aburi. Apoi turnați ciocolata peste ruladă.