You are currently viewing Brioșe cu cartofi dulci și nuci

Brioșe cu cartofi dulci și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 390 g cartofi dulci la cuptor
  • 320 g făină spelta
  • 200 ml apă
  • 100 ml sirop de agave / îndulcitor
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 bețișoare de vanilie
  • un vărf de sare

Mod de preparare:

Prima dată, preîncălziți cuptorul la 180 ℃. Pulverizați  tava de brioșe cu ulei de cocos, sau eu folosesc forme de silicon, care nu necesită ulei.

După, pregătiți un bol mare și amestecați făina de spelta cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, sarea și oțetul de mere.

Într-un alt bol, amestecați cartofii dulci copți, apa,siropul de agave și conținutul bețișoarelor de vanilie. Dacă nu aveți bețișoare de vanilie, puteți folosi extract de vanilie sau să săriți peste această etapă. Încorporați încet această compoziție în amestecul uscat cu făină. Împărțiți aluatul moale obținut într-o tavă pentru brioșe și îl decorați cu nuci pecan sau nuci românești. Ar trebui să obțineți 12 bucăți. Puneți tava cu brioșe la cuptorul preîncălzit la 180 ℃ pentru aproximativ 20 de minute. Poftă!