You are currently viewing Brioșe cu dovleac și glazură de cremă de brânză

Brioșe cu dovleac și glazură de cremă de brânză

Arată tentant de la prima vedere. Imediat ce le gustați, veți fi uimiți de consistența fină, completată de fructele cu o coajă crocantă. Oricine încearcă acest deliciu cu dovleac cu siguranță nu va fi dezamăgit/ă.

Ingrediente pentru aluat:

  • 160 g făină spelta
  • 160 g piure de dovleac
  • 80 g eritrit
  • 70 ml lapte vegetal
  • 50 g ulei de cocos
  • 50 g nuci
  • 2 ouă
  • 1 cupă proteină cu aromă de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță pulbere de ghimbir
  • nucșoară măcinată

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 g brânză quark
  • 120 g brânză ricotta
  • 30 g eritrit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • scorțișoară

Mod de preparare:

Spălați dovleacul Hokkaido și tăiați-l pe jumătate. Scoateți semințele din ambele jumătăți, apoi așezați dovleacul într-o tavă de copt pentru a-l coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30-45 minute (în funcție de mărimea dovleacului). Vă puteți da seama că este gătit corect dacă atunci când îl înțepați cu furculița, este moale. Când este gata, lăsați-l la răcit și amestecați pentru a obține un piure fin de dovleac. Dacă pare prea gros, adăugați apă și amestecați din nou.

Acum puteți trece la prepararea brioșelor. Într-un bol, amestecați împreună făina, eritrit, proteinele,praful de copt, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Apoi, adăugați piureul de dovleac, ouăle, laptele și uleiul de cocos topit și amestecați-le. Ar trebui să obțineți un aluat fin și cremos. La final, adăugați nucile tocate. Pregătiți formele din silicon pentru brioșe și coaceți la 180 °C timp de 25 minute.

Între timp, preparați glazura. Amestecați brânza quark cu ricotta și eritrit. Ar trebui să obțineți o cremă pufoasă. Puneți crema cu mișcări circulare peste brioșe. Presărați puțină scorțișoară e brioșele finalizate și serviți-le.