Arată tentant de la prima vedere. Imediat ce le gustați, veți fi uimiți de consistența fină, completată de fructele cu o coajă crocantă. Oricine încearcă acest deliciu cu dovleac cu siguranță nu va fi dezamăgit/ă.
Ingrediente pentru aluat:
- 160 g făină spelta
- 160 g piure de dovleac
- 80 g eritrit
- 70 ml lapte vegetal
- 50 g ulei de cocos
- 50 g nuci
- 2 ouă
- 1 cupă proteină cu aromă de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- ½ linguriță pulbere de ghimbir
- nucșoară măcinată
Ingrediente pentru glazură:
- 250 g brânză quark
- 120 g brânză ricotta
- 30 g eritrit
- 1 linguriță extract de vanilie
- scorțișoară
Mod de preparare:
Spălați dovleacul Hokkaido și tăiați-l pe jumătate. Scoateți semințele din ambele jumătăți, apoi așezați dovleacul într-o tavă de copt pentru a-l coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30-45 minute (în funcție de mărimea dovleacului). Vă puteți da seama că este gătit corect dacă atunci când îl înțepați cu furculița, este moale. Când este gata, lăsați-l la răcit și amestecați pentru a obține un piure fin de dovleac. Dacă pare prea gros, adăugați apă și amestecați din nou.
Acum puteți trece la prepararea brioșelor. Într-un bol, amestecați împreună făina, eritrit, proteinele,praful de copt, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Apoi, adăugați piureul de dovleac, ouăle, laptele și uleiul de cocos topit și amestecați-le. Ar trebui să obțineți un aluat fin și cremos. La final, adăugați nucile tocate. Pregătiți formele din silicon pentru brioșe și coaceți la 180 °C timp de 25 minute.
Între timp, preparați glazura. Amestecați brânza quark cu ricotta și eritrit. Ar trebui să obțineți o cremă pufoasă. Puneți crema cu mișcări circulare peste brioșe. Presărați puțină scorțișoară e brioșele finalizate și serviți-le.