Brioșe încărcate cu proteine, care au un gust minunat și pot fi luate oriunde. Pregătirea este atât de simplă încât oricine o poate face. Și datorită faptului că sunt în straturi, brioșele vă atrag atenția la prima vedere.
Ingrediente:
- 250 ml lapte vegetal
- 150 g făină integrală fină de grâu spelta/ făină de ovăz
- 30 g pudră proteică cu aromă de vanilie sau ciocolată
- 30 g cacao pudră
- 10 g ulei de cocos
- 2 banane
- 1 ou
- 1 linguriță praf de copt
- Ingrediente pentru cremă:
- 250 g brânză quark cu conținut scăzut de grăsimi
- 30 g TrueWhey pudră proteică cu aromă de vanilie/ sau jumătate de plic de pudincă de vanilie
- 1 ou
Ingrediente pentru decorare: - Bucăți de ciocolata amăruie
Mod de preparare:
Începeți prin a preâncălzi cuptorul la 170°C. Într-un vas mare, amestecați ingredientele uscate, făina fină de grâu de spelta/ ovăz, pudra proteică cu aromă de vanilie, cacao pudră și praful de copt.
Într-un alt vas, amestecați bananele, ouăle, laptele vegetsl și uleiul de cocos topit. Turnați acest amestec lichid în ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează. La final, adăugați bucąțile de ciocolată și amestecați din nou bine. Dați aluatul deoparte și pregătiți crema.
Amestecați brânza quark cu conținut scăzut de grăsimi, pudra proteică/ pudincă fără zahăr cu aromă de vanilie și ouăle. Amestecați bine toate ingredientele.
Apoi, încet începeți stratificarea. Luați o formă de brioșe din silicon și tapetați-o cu hârtie de copt. Puneți o lingură de aluat pe fund, o lingură de cremă de brânză, iar deasupra aluatul. La final, completaț cu bucăți de ciocolată amăruie.
Puneți brioșele pregătite într-un cuptor preîncălzit și coaceți aproximativ 30 de minute. Odată scoase din cuptor, pot fi servite imediat.
Brioșele se pot prefara și fără pudra proteică.
