Ingrediente:
- 250g file de somon
- 350g cartofi dulci
- Spanac
- Ou
- 20g făină de migdale măcinată / făină de ovăz
- Sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare:
Condimentăm fileul de somon cu sare și piper și îl punem în cuptor preîncălzit la 190̊ cu cartofi dulci tăiați în două. Somonul este gata în 15 – 20 minute, insă cartofii dulci trebuie lăsăți la cuptor mai mult, aproximativ 35 de minute. Rupem carnea de somon în bucați mici, iar cartofii dulci(fără coajă) îi zdrobim bine cu o furculiță pentru a face un piure. Amestecăm somonul și piureul de cartofi, apoi adăugăm spanacul tocat (o mână), pătrunjelul (o mână), un ou și făina de migdale măcinate / făină de ovăz. Din acest amestec formăm chifteluțele, pe care le prăjim intr-o tigaie cu o cantitate mică de ulei de cocos/ sau o punem înapoi în cuptor.
Vă recomand pentru cină sau prânz servit cu legume.
