You are currently viewing Chifteluțe din năut cu sos quark

Chifteluțe din năut cu sos quark

Pregătirea lor este simplă, iar rezultatul este un deliciu cu conținut nutrițional fantastic. Chifteluțele pot fi savurate ca atare sau ca garnitură, alături de carne sau alternativele sale vegetale. Se potrivesc perfect cu un sos quark.

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 240g sau o conservă de năut
  • 30 g parmezan
  • 10 g făină de ovăz
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • O mână de pătrunjel proaspăt + puțin pentru ornat, sau busuioc
  • sare, piper după gust
  • ulei de măsline spray pentru gătit
    Ingrediente pentru sos:
  • 250 g quark neted cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 cățel de usturoi
  • O mână de pătrunjel proaspăt, sau busuioc
  • sare, piper după gust

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti sosul quark. Într-un castron, amestecați quark, uleiul de măsline, usturoiul tocat, pătrunjelul tocat mărunt sau busuioc, sarea, și piperul negru. Amestecați bine și lăsați la frigider. Apoi treceți la pregătirea chifteluțelor.
Scoateți năutul din ambalaj, clătiți-l și apoi introduceți-l la blender. Adăugați oul, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat sa6 busuioc, parmezanul ras fin, făina, sarea, piperul și chimenul. Și amestecați totul împreună.
Ar trebui să obțineți un amestec legat, ușor lipicios, din care veți forma chifteluțe mai mici cu ajutorul apei, sau puneti puțină ulei pe mână. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți până se rumenesc într-o tigaie preîncălzită sau în cuptor.