You are currently viewing Chutney de mere

Chutney de mere

Chutney de mere cu ceapă este o delicatesă care se potrivește bine cu carne și cașcaval.

Ingrediente:

  • 600 g mere
  • 50 g eritrit
  • 40 g stafide
  • 40 ml oțet de mere
  • 20 ml ulei de măsline
  • 3-4 cm bucăți de ghimbir proaspăt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe roșii de mărime potrivită
  • sare

Mod de preparare:

Luați ceapa, curățați-o și tăiați-o mărunt și lăsați ceapa să se rumenească în ulei de măsline. Între timp, pregătiți merele. Decojiți, scoateți sâmburii și tăiați cubulețe mici. Adaugați-le apoi la ceapă împreună cu ghimbirul ras sau tocat mărunt și usturoiul zdrobit. Se încălzește totul într-o tigaie, amestecând din când în când, până când se elimină sucul de mere. Apoi adăugați eritrit, oțetul de mere și sare după gust. Amestecul trebuie să aibă aproximativ consistența unui sirop. După 20 de minute de fiert aproximativ, adăugați stafidele și mai fierbeți încă 10 minute.

Păstrați chutney-ul neconsumat la frigider într-un recipient sigilat.