You are currently viewing Coșulețe crocante cu alune, fulgi de ovăz și umplutură de ciocolată

Coșulețe crocante cu alune, fulgi de ovăz și umplutură de ciocolată

Ingrediente pentru 7 coșulețe:

Blat:

  • 60g alune decojite
  • 60g fulgi de ovăz
  • un ou
  • scorțișoară
  • 20g miere/ înculditor

Cremă:

  • 70g lapte de cocos din conserve
  • 70g ciocolată neagră
  • 7 alune

Mod de preparare:

Blat: Punem alunele decojite în-un mixer cu fulgii de ovăz și le mărunțim bine. Adăugăm în amestec scorțișoară, un ou și mierea. Aluatul îl punem în forme de silicon și formăm din el coșulețe, le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 ̊ pe timp de 15 minute. În timp ce coșulețele se coc, pregătim umplutura de ciocolată.

Crema: Punem partea solidă a laptelui de cocos intr-un vas si îl punem la fiert. Între timp, intr-un vas, rupem ciocolata (cât mai mult la % cacao) în bucăți și adăugăm peste laptele de cocos fiert și îl amestecăm. După ce s-au răcit coșulețele punem în mijloc câte o alună de padure, și adăugăm peste ea crema de ciocolată. Le lăsăm la rece în frigider după care le putem servi.

Vă recomand 1 bucată la o degustare!

Valori nutrițive/ coșuleț: 193Kcal Proteine- 4g Carbohidrați- 18g Grăsimi- 12g