You are currently viewing Cum să îți prepari lapte vegetală  din nuci acasă?

Cum să îți prepari lapte vegetală din nuci acasă?

Ingrediente:

– 200g de migdale

– 1,5l apă

Mod de preparare:

Am pus la hidratat 200g de migdale(ori orice nucă- caju este foarte gustos) în apă doar cât să acopere 8- 12 ore, peste noapte. Dimineața am strecurat apa și am pus migdalele (dacă dorești poți să dai jos coaja) într-un blender, și am adăugat apă peste el, eu am pus in total 1,5 litrii de apă, (depinde cât de tare dorești să simți gustul de migdale). După care am început să îl filtrez, străcor. Poți să adaugi în ea scorțișoară dacă dorești!

A se pune în frigider și se consumă de preferință în 4-5 zile. Înainte de folosire trebuie zguduit. Vă recomand folosirea în cafea, prăjituri, clătite! Ieșiți mai bine la preț și călitate! 🙂

M-am gândit să nu arunc pulpa de migdale ce a rămas după filtrare:

  • puteți să faceți pe loc biscuiți/ prăjitură din el (pulpa de nuci, ovăz, 2 banane coapte, un ou, jumătate de plic- praf de copt,scorțișoară)
  • puteți să puneți împreună cu ovăzul hidratat în apă pentru mic dejun
  • puteți pune în cuptor la 120̊ timp de 1-1,5 ore (să fie bine uscată să nu se mucegăiască), după care ap pus într-un tocător și gata făina de migdale