Un desert răcoritor care are un gust grozav alături de cafea sau care este perfect ca gustare sau mic dejun. Cine poate rezista combinației dintre brânză dulce și ciocolată?
Ingediente pt aluat:
- 40 g eritrit/ indulcitor
- 35 g făină de ovăz
- 10 g cacao
- Puțină apă/ lapte vegetal
- 2 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g brânză quark/ vaci
- 50 g eritrit/ indulcitor
- 1 linguriță de extract de vanilie
- Gelatina
Ingrediente pentru topping:
- 100 g de ciocolată neagră
- 50 ml de iaurt de cocos/ smantana de gatit
Mod de preparare:
Luați ouăle și separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați în gălbenușuri eritrit, puțină apă (aproximativ 3 linguri) și bateți-le până iese o spumă groasă. Într-un castron, amestecați toate ingredientele uscate(faina, cacao,praf de cop) amestecați-le cu gălbenușurile. Apoi luați vasul cu albușurile și bateți-le până devin spumă. Apoi transferați cu grijă în amestecul de gălbenușuri. În continuare, pregătiți o tavă mai mică, tapetați cu hârtie de copt și turnați aluatul. Puneți totul în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți timp de aproximativ 15 minute.
Lăsați să se răcească și, între timp, începeți să pregătiți crema. Puneți brânza, eritrit și extractul de vanilie într-un castron și amestecați bine cu gelatina(vititi inspate mosul de preparare). Odată ce aluatul s-a răcit, întindeți crema deasupra. Puneți baza astfel preparată la frigider astfel încât crema să se întărească puțin, și începeți să pregătiți topping-ul. Tot ce trebuie să faceți este să topiți ciocolata și smântâna/ iaurtul de cocos într-un cuptor cu microunde sau pe baie de apă și să amestecați bine. Întindeți apoi glazura uniform pe prajitura acoperită cu cremă și gata. Înainte de a tăia desertul, trebuie lăsat să se răcească la frigider pentru cel puțin câteva ore, pentru ca blatul să se întărească.
Pofta!
