You are currently viewing Hrișca

Hrișca

Hrisca apartine unui grup de alimente denumite “pseudocereale”.Informatiile nutritionale pentru 100gr de hrișca crudă sunt: 342kcal, 13,3gr proteine, 71,5 gr carbohidrați, 3,4 gr grăsimi, 10 gr fibre, 10% apă. Carbohidrații sunt principala componență din hrișca. Are un conținut bogat de flavinoizi și magneziu. A devenit populara ca hrana sănătoasă și datorită conținutului ridicat de minerale și antioxid
Ea poate fi înmuiată în apă sau lapte, poate fi gătita sau poate fi coaptă la cuptor. Este minunată si alături de legume.

Hrișca aduce nenumarate beneficii organismului:

  • lipsa glutenului ajută persoanele care au intoleranță la acesta să poată mânca cereale și produse adiacente acestora
  • ajută la stabilizarea tensiunii, presiunii arteriale
  • previne și împiedică apariția ischimiei cardiace și a tromboflebitei
  • contribuie la curățarea ficatului
  • ajută bila să se curețe de toxine
  • ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge
  • elimină excesul de apă din organism
  • ajută la controlul nivelului glicemiei
  • înlăturî îmbătrânirea prematură și ajută celulele să se regenereze
  • îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv
  • îmbunătîțește funcțiile cognitive, precum capacitatea de concentrare și memoria
  • este anticancerigenă, în special contra formelor de cancer dezvoltate în colul rectal, zona gastrică și esofag

Hrișca se folosește predominant în dietele de slăbire. Fiind un aliment bogat în nutrienți, acesta poate înlocui cu succes cerealele, deși nu face parte din rândul acestora. Organismul se energizează, iar starea de sațietate este menținută pentru mult timp. Asta ajută foarte mult la combaterea kilogramelor în plus.. Hrișca are un scor scăzut pe indicele glicemic (IG). Nu conține gluten și ajută la o mai bună circulație cardiovasculară, reglând presiunea arterială.