Ingrediente:
- 200g năut
- Tahini
- Zeamă de lămâie
- Ulei de măsline
- Sare, apă, paprika, usturoi
Mod de preparare:
Năutul (200gr) trebuie pus seara la înmuiat în apă, dimineața la fiert (sau varianta mai rapidă conservă de năut), după care se pune în tocător cu 2 linguri de tahini, 3 linguri zeamă de lămâie, ulei, apă, sare (dacă nu ai acasă tahini poți să pui în ea semințe de susan).
Tahini de casă: 70 g semințe de susan prăjești puțin, după ce se răcește îl pui într-un aparat tocător cu sare, ulei, usturoi (trebuie să aveți mare răbdare, până iese uleiul din semințe de susan).
Dacă dorești să îi mai adaugi un gust extra amesteci în ea sfeclă roșie usturoi, paprika, iaurt Vă recomand să o consumați cu multe legume, mie îmi place în special să o consum cu castraveți murați și măsline.
