You are currently viewing Lava cake de ciocolată

Lava cake de ciocolată

Acest lava cake cu înveliș fin și ciocolată lichidă în interior este visul oricărui iubitor de ciocolată. Modul de preparare este foarte simplu. Cea mai mare provocare este să obțineți timpul de coacere potrivit. 
Acest desert fantastic va fi gata în câteva minute și vă va uimi oaspeții.


Ingrediente pentru prăjitură:

  • 80 g ciocolată neagră
  • 50 g făină spelta fină
  • 50 ml lapte vegetal
  • 30 g zahăr de cocos
  • 25 g (1 cupă) proteine cu aromă de ciocolată
  • 2 ouă
  • ulei de cocos pentru a unge formele

Ingrediente pentru decor:

  • fructe congelate

Mod de preparare:

Scoateți ouăle din frigider cu o oră înainte de pregătirea desertului. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei. Pregătiți o baie de aburi pentru ciocolată. Luați o oală mai mare, adăugați apă și lăsați să se încălzească pe aragaz. Puneți o oală mai mică în aceasta. Rupeți ciocolata în bucăți mai mici, puneți-o în oală și lăsați-o să se topească.
Între timp, spargeți ambele ouă într-un castron și adăugați zahăr de cocos. Bateți ambele ingrediente până devin spumă (4 minute). Apoi adăugați făina cernută, proteinele, laptele, ciocolata topită și amestecați din nou. Pregătiți 4 forme, ungeți-le cu ulei de cocos pentru a preveni lipirea aluatului. Împărțiți amestecul în mod egal și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 10–15 minute.
Nu uitați să verificați prăjiturile în timpul coacerii. Consistența ideală este atunci când învelișul este solid și copt iar interiorul este lichid.Când sunt gata, răsturnați-le pe o farfurie. Aveți grijă să nu se crape învelișul și să curgă masa lichidă din interior. Apoi tot ce trebuie să faceți este să le decorați.