You are currently viewing Morcovi crocanți – copți la cuptor

Morcovi crocanți – copți la cuptor

Este preferata noastră, simplă și rapidă, care poate fi ca garnitură sau ca fel principal. Delicios, crocant la exterior, moale la interior, poate fi inclus și într-o dietă săracă în carbohidrați, fără gluten.

Ingrediente:

  • 30 dkg morcovi răzuiți
  • 10 dkg mozarella răzuit
  • 1-2 linguri făină de ovăz
  • 2 ou
  • usturoi, chimen, sare

Mod de preparare:

Morcovul se curăță de coajă, se dă pe răzătoare, se pune sare și se lasă să se odihnească 10 minute să devină puțin mai moale. După care adăugați usturoiul și chimenul, ouăle și brânza rasă, amestecați, apoi adăugați făina de ovăz.

Cu ajutorul unei lingurițe punem pe o tavă de copt tapețată cu hartie de copt niște biluțe, apoi dați-l la cuptor la 180 de grade și coaceți-l timp de 15-20 de minute – în funcție de cât de crocant doriți să fie.

Se poate servi cu iaurt sau alte dips, sau cu o salată. Poftă!