Ingrediente:
- 300g alune de pădure
- 1 lingură cu vârf cacao pudră, sau pudră de roşcove
- 35g zahăr de cocos (care este preparat din nectarul florilor de cocos), sau îndulcitor
- esență de vanilie
- un vârf de sare
Mod de preparare:
Pasul 1: Punem la copt alunele de pădure pentru 10 min la 180grade. La jumătatea timpului vă recomand să amestecați alunele pentru a evita coacerea excesivă pe o singură parte.Dacă aveți alune cu coajă, o curățați de coaja cu ajutorul unei prosop de bucatarie. După ce s-au copt le lăsăm să se răcească și le transferăm într-un blender. Câteva minute până ce obținem un unt de alune cremos!
Pasul 2: Adăugăm cacaoa pudră și zahărul de cocos peste untul de alune. Un pas foarte important peste care va recomand să nu săriți – este să rasniti zahărul de cocos până ce se transformă într-o pudră fină (zahăr pudră). Dacă săriți peste acest pas – o să simțiți cristalele de zahăr între dinți – Mai adăugați vanilia și sarea și il mai blendium până avem o Nutella cremoasa și omogenă!
Pasul 3: Transferați untul într-un recipient din sticlă și puneți în frigider.
Da, sunt calorice, dar fără aditivi, conservanți și uleiuri procesate.
Recomand ca o opțiune sănătoasă pentru micul dejun, sau degustare.
