Pudra de roșcove (carob) este folosită că îndulcitor natural, dar și ca înlocuitor pentru cacao. Poate fi consumată atât de adulți, cât și de copii, deoarece are multe beneficii pentru sănătate. Este un aliment non-alergen, anti-alergice, antiseptic si anti-bacterian foarte eficient.
Beneficiile:
– combate refluxul gastro-esofagian și reglează tranzitului intestinal
– scade colesterolul
– te scapă de kilogramele în plus(întârzie absorbția de lipide și glucide)
– contribuie la scăderea riscului de cancer pulmonar și este utilizată pentru tratarea tusei, gripei și anemiei
Are un gust usor dulceag si este bogat in:
– calciu, fosfor dar și în antioxidanți, fiind o proteină completă
– Vitamine – fosfor, sodiu, potasiu, fier si mangan
– Minerale – A, B, E, B6
– Fibre alimentare
Vă recomand folosirea ei la mic dejun, la prăjituri. Înlocuiți cacaua la copii cu pudră de roșcove.
