Este o plantă care face parte din familia cerealelor.
Valori nutriționale pentru 100 grame de quinoa fiartă: 120 kcal, 4,4 grame proteine, 21,3 grame carbohidrați, 1,9 grame grăsimi, 72% apă
Este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, conținând toți cei 20 de aminoacizi necesari, printre care și cei 10 acizi esențiali pentru organism, pe care acesta nu îi poate produce de unul singur.
Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sânt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită vitaminelor și mineralelor, quinoa stimulează sistemul imunitar. Poate reduce colesterolul. Aceasta veste este extraordinară pentru persoanele cu risc de atac de cord, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.
Se poate consuma atât în preparate calde, la cuptor, cât și în salate reci, pe post de mic dejun, alături de fructe, sau chiar în deserturi.
