You are currently viewing Ratatouille (ghiveci)

Ratatouille (ghiveci)

Ingrediente:

  • 120 g ceapă, tăiată jumătăți
  • 2 căței de usturoi
  • 20 g unt de cocos/ untură
  • 300 g roșii, bine coapte, tăiate bucăți (2-3 cm)
  • 100 g ardei grași roșii, tăiați bucăți (2-3 cm)
  • 1 lingură ierburi aromate uscate, în amestec (ex. cimbru, rozmarin, măghiran, busuioc, pătrunjel)
  • 1 linguriță sare
  • 2 prize piper negru proaspăt măcinat
  • 200 g vinete, tăiate cuburi (2-3 cm)
  • 300 g dovlecei, tăiați cuburi (2-3 cm)

Mod de preparare:

Dacă vrei să fii sigur că rețeta de ghiveci de legume pe care o prepari iese perfect, trebuie să adaugi treptat fiecare tip de legumă, adaptat la timpul de fierbere potrivit. Rețeta această o poți mdifica cu ce legume ai tu prin casa, cu legume de sezon…

Mai întâi, trebuie să te ocupi de prelucrarea legumelor, sa le tai cubulețe.

Puneţi ceapa, usturoiul şi untul în tigaie cu puțină sare și il căliți. Adăugaţi roşiile, ardeiul roşu, ierburile uscate, sarea şi piperul, ulterir vinetele și dovleceii și le călim până nu sunt moi, gata pentru servit.