Ingrediente pentru bază:
- 200 g paste
- 200 g roșii cherry
- 1 ceapă roșie mică
- 120 g porumb dulce din conservă
- 50 g măsline negre
- 2 mâini de busuioc, puteți folosi și busuioc uscat
- sare după gust
Ingrediente pentru sos:
- 100 g caju
- 120–150 ml apă (depinde de consistență)
- sucul de la ½ lime/ lămâie
- 1 linguriță de boia afumată măcinată
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper măcinat după gust
Mod de preparare:

Fierbeți pastele (integral, de năut, linte, mei) în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, tăiați cubulețe ceapa roșie, roșiile și măslinele. Tocați busuiocul proaspăt în bucăți mai mari sau folosiții busuioc uscat. Puneți toate aceste ingrediente într-un castron împreună cu porumbul dulce și pastele fierte și amestecați.
Pentru sos, folosiți un robot de bucătărie pentru a mărunți nucile caju, 120 ml de apă, sucul de lime/ lămâie. boiaua afumată, cățelul de usturoi, sarea și piperul măcinat. Mixați până obțineți consistența unei creme delicate. Dacă sosul este prea gros, mai adăugați apă și mixați din nou. La final, turnați sosul în castron cu celelalte ingrediente și amestecați. O puteți servi imediat sau puteți lăsa salata în frigider. Când serviți, nu uitați să decorați preparatul cu câteva frunze de busuioc proaspăt și parmezan ras.
