You are currently viewing Scorțișoara

Scorțișoara

Pur și simplu o ador, folosesc zilnic! Este un condiment popular în general, cu atât mai mult în perioada toamnă-iarnă! Creează o atmosferă plăcută și chiar are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului!
Câteva beneficii:

  • Cel mai cunoscut avantaj al său este efectul de scădere a zahărului din sânge. Nu numai că previne creșterea bruscă a zahărului din sânge, dar încetinește și absorbția carbohidraților și îmbunătățește utilizarea glucozei de către celule și sensibilitatea la insulină
  • Este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți
  • Reduce tensiunea arterială
  • Atenuează disconfortul digestiv
  • Are proprietăți anti-inflamatorii
  • Reduce nivelul colesteroului LDL
  • Protejează impotriva virusilor și a infecțiilor

Scorțișoara conține o substanță numită cumarină, care dăunează ficatului și este cancerigenă. Conținutul de cumarină al scorțișoarei mai ieftine Cassia este destul de mare, în timp ce conținutul de cumarină al scorțișoarei mai scumpe de Ceylon este neglijabil. Dacă produsul nu spune despre ce fel de scorțișoară este, aproape sigur că este Cassia.