Supă cremă vegană plină de arome orientale, pregătită din năut, pastă de curry și lapte de cocos, care încântă orice papile gustative. Pentru a face supa mai hrănitoare, am adăugat și niște quinoa, iar ornatul depinde în totalitate de voi. În plus, puteți adăuga și niște ceapă verde, coriandru și semințe de susan.
Ingrediente pentru supă:
- 200 ml de pastă de tomate
- 200 ml lapte de cocos
- 120 g quinoa
- 120 g năut
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de pastă de curry
- 1 linguriță de turmeric
Ingrediente pentru garnitură:
- ceapă verde
- semințe de susan
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Mai întâi, pregătiți quinoa – amestecați 120 g cu 240 ml de apă fiartă și lăsați până se înmoaie. După ce este gata, puneți-o deoparte și începeți să pregătiți supa.
Scurgeți năutul din conservă și pregătiți o tigaie pe care veți aplica ulei de cocos. Odată ce s-a încins, puneți năutul și prăjiți-l împreună cu curry, turmericul și usturoiul tocat mărunt. Adăugați laptele de cocos, sosul de roșii și amestecați bine. Apoi adăugați 0,7 litri de apă (sau bulion) și lăsați să fiarbă.
Turnați supa în două boluri. Puneți în fiecare bol o porție de quinoa fiartă și decorați cu ceapă verde, semințe de susan și coriandru.
Sfatul nostru: Dacă vă plac supele cremă, o puteți amesteca cu un blender, iar dacă vi se pare prea groasă, o diluați puțin cu apă.
