You are currently viewing Tartă umplut cu mere

Tartă umplut cu mere

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 0,5kg măr ras
  • 30g eritrit
  • 5g scorțişoară
  • 1/2 praf de budincă de vanilie fără zahăr

Pentru aluat:

  • 140g făină de ovăz
  • 40g eritrit
  • 1/2 praf de copt
  • 50g ulei de cocos
  • 40ml lapte de cocos

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru umplutură și lăsăm să stea până când aluatul este gata.
Combinăm ingredientele pentru aluat și frământăm întro bilă. Punem deoparte 1/3 deoarece acesta va fi decorul de deasupra! Întindem restul într-un cerc între două bucăți de hârtie de copt. Punem hârtie de copt pe fundul unei forme de prăjitură mijlocie și punem aluatul în ea, astfel încât marginea să se extindă în sus, astfel încât să fie aluat pe marginea prăjiturii noastre.
Am pus umplutura peste aluat după care am întins aluatul rămas folosind metoda cu hârtiei de copt și am tăiat din el fâșii subțiri, pe care le-am așezat pe tartă așa cum se vede în fotografie. Am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Ies 6 porții ! Pofta! Eritrit folositi după gust.