You are currently viewing Tort bundt cu dovleac și nuci

Tort bundt cu dovleac și nuci

Ingrediente:

  • 600 g dovleac copt
  • 250 g făină spelta integrală (sau de ovăz)
  • 180 g pudră proteică de ciocolată (cacao)
  • 180 ml apă
  • 40 g nuci
  • 20 g semințe de in măcinate
  • 10 ml oțet din cidru de mere
  • 10 g scorțișoară
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • îndulcitor dupa gust

Spălați un dovleac Hokkaido și tăiați-l pe jumătate. Nu este necesar să curățați sau să tăiați coaja. Scoateți semințele din ambele jumătăți, apoi așezați dovleacul în tavă și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30-45 minute (în funcție de mărimea dovleacului).

Amestecați bine toate ingredientele pentru a crea o masă omogenă. Iar la sfârșit îl decorați cu nuci

Puneți aluatul în forma de copt (puteți să o ungeți cu un pic de unt) și băgați-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți-l timp de aproximativ 35-40 de minute.

L-am preparat de mai multe ori, este foarte buna! Pofta mare vă doresc!