Ingrediente:
- 600 g dovleac copt
- 250 g făină spelta integrală (sau de ovăz)
- 180 g pudră proteică de ciocolată (cacao)
- 180 ml apă
- 40 g nuci
- 20 g semințe de in măcinate
- 10 ml oțet din cidru de mere
- 10 g scorțișoară
- 5 g bicarbonat de sodiu
- îndulcitor dupa gust
Spălați un dovleac Hokkaido și tăiați-l pe jumătate. Nu este necesar să curățați sau să tăiați coaja. Scoateți semințele din ambele jumătăți, apoi așezați dovleacul în tavă și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30-45 minute (în funcție de mărimea dovleacului).
Amestecați bine toate ingredientele pentru a crea o masă omogenă. Iar la sfârșit îl decorați cu nuci
Puneți aluatul în forma de copt (puteți să o ungeți cu un pic de unt) și băgați-l în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți-l timp de aproximativ 35-40 de minute.
L-am preparat de mai multe ori, este foarte buna! Pofta mare vă doresc!
