You are currently viewing Tort bundt pufos cu brânză dulce, bogat în proteine

Tort bundt pufos cu brânză dulce, bogat în proteine

Tortul Bundt  este pufos cu u brânză dulce care întotdeauna este o alegere bună, datorită texturii moi și pufoase. 
Ingrediente:

  • 250 g brânză quark
  • 250 ml lapte
  • 200 g făină de spelta/ ovăz
  • 70 g xylitol- după gust
  • 60 g ulei de cocos
  • 3 ouă
  • 1 cupă de Proteine cu aromă de vanilie
  • 1 plic praf de copt (12 g)
  • puțină sare
  • ulei de cocos sub formă de spray

Mod de preparare:

Puneți făina, proteinele, xylitolul, praful de copt într-un bol și amestecați. Apoi, adăugați uleiul de cocos topit, brânza, laptele și gălbenușurile separate de albușuri și amestecați-le împreună, până când obțineți un aluat fin consistent. Apoi bateți albușurile cu puțină sare, până obțineți o spumă solidă. Imediat după, amestecați ușor albușurile bătute cu aluatul cu ajutorul unei spatule. Ungeți forma de tort Bundt cu uleiul de cocos, tapetați cu făină și turnați aluatul în forma de copt. Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți tortul Bundt timp de aproximativ 45 de minute. Tortul s-a copt, dacă trece testul scobitoarei. Când este gata, lăsați-l să se răcească în formă. Scoateți tortul Bundt din formă, decorați-l și savurați acest desert!