Cel mai rapid lapte vegetal! Este preferata mea!
Ingrediente:
- 100g fulgi de cocos
- 1l de apă
- sare
Mod de preparare:
Punem 1 litru de apă la fiert după care stingem focul și punem în ea 100grame de fulgi de cocos la hidratat 2 ore. Apoi, se blenduiește totul la o viteză mare pentru 1 minut, după care se strecoară. Puteți pune unpic de sare în ea. Dacă doriți o consistență mai slabă puțeți adăuga în ea apă.
Se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă și se consumă în 4-5 zile. Laptele se va separa de grăsimea din cocos. Grăsimea e untul de cocos pe care îl puteți folosi la gătit, sau pur și simplu în cafea pentru un gust mai intens de cocos. Iar restul de fulgi de cocos puteți să o folosiți în prajituri, de exemplu în banana bread.
Eu folosesc pentru străcurare această sită (l-am tăiat în două):

