You are currently viewing Tort pufos de fistic cu cremă fină

Tort pufos de fistic cu cremă fină

Gustul și aroma autentice de fistic sunt prezente în fiecare strat. În plus prepararea este foarte simplă, iar rezultatul este atractiv din punct de vedere vizual.

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 50 g făină spelta
  • 50 g eritrit
  • 40 g fistic fără coajă
  • 3 ouă
  • praf de copt
  • 1 lingură apă

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g cremă de brânză (ex. Philadelphia)
  • 200 g ricotta
  • 50 g unt de fistic
  • extract de vanilie
  • îndulcitior

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri. Mai întâi, amestecați albușurile până obțineți o spumă tare. Adăugați eritrit și puțină apă în gălbenușuri și amestecați până obțineți o spumă fină. Într-un bol separat, amestecați făina cu fisticul măcinat și praful de copt, apoi adăugați ușor în amestecul de gălbenușuri. La final, încorporați ușor cu albușurile bătute spumă.

Luați o formă pentru tort (noi am folosit una cu diametrul de 20 cm) și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți uniform aluatul preparat. Așezați-o în cuptor și coaceți la 180 de grade 25 de minute. Faceți testul scobitorii pentru a verifica dacă este gata și dacă aluatul nu rămâne pe scobitoare, este gata și poate fi scos din cuptor.

Între timp preparați crema. Amestecați împreună crema de brânză, ricotta, untul de fistic și extractul de vanilie și îndulcitor după gust, la nevoie.. Lăsați crema la rece în frigider până când se răcește blatul.

Întindeți crema uniform pe suprafața blatului răcit și păstrați la frigider peste noapte. Înainte de servire presărați cu fistic măcinat.

La lista de ingrediente dacă dați click pe untul de fistic, vă duce direct la rețeta de casă fără zahăr, fără adaosuri. Poftă